Tillbaka till "Tillbaka till Pompeji"

Har du någonsin undrat var Kim får sin outsinliga inspiration ifrån? På sina skrivarkurser, när hon signerar, eller bloggar delar hon frikostligt med sig av sina livserfarenheter och personliga upplevelser.




Som du kanske vet blev hennes debut "Tillbaka till Pompeji" en dundersuccé. Den sålde 11 000 exemplar redan första veckan, och hon fick smeknamnet "Blekinges nya Astrid Lindgren." Hon berättar på sin blogg hur överväldigad hon blev, för hon skrev inte för att bli känd. Hon skrev för att hon älskade att skriva och ville fylla sina bokhyllor med sina egna böcker. Det är även den bok som köps upp som första bok av andra länder. På Island hyllades den och blev utsedd till en av de bästa utländska böckerna år 2009.


Om du har följt Kims karriär från början, kanske du känner igen det här omslaget. Det var nämligen B.Wahlströms som var först med att publicera hennes bok. I sin bok "Att skriva med glädje" berättar hon hur hon kämpade, för att Ramona skulle behålla sitt namn och mörka hår.


Du kanske tror att man måste ha en enorm fantasi, för att kunna bli författare. Ja, det stämmer, men bara till en viss del, anser jag. Som vi har märkt har Kim en stor fantasi, och det verkar som om hon kan skriva om allt möjligt. Men i ett blogginlägg från 2011 berättar hon hur debuten som förändrade svensk litteratur för alltid blev till. Det var en bild som gav henne ett stort intryck, och en önskan om att resa i tiden...


/Alexander

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Första inlägget - välkommen hit!

Titta hit alla skrivsugna!